Aptus övrigt

Biorion tabletter

Biorion tabletter är ett fodertillskott som innehåller biotin och metionin för tillväxt och vård av päls samt klor hos hund och katt.


Egenskaper

Biotin främjar klokvalitén för torra klor med sprickbildningar. Metionin är en aminosyra som förstärker effekten av biotinet. Brist på biotin ger symtom som t.ex. torr och livlös päls, pigmentbrist, håravfall, torr och mjällig hud, samt svaga och sköra klor.


Användning

Dålig pälskvalité (håravfall)

Torr och mjällig hud

Svaga och sköra klor

Hudproblem/sjukdom i samråd med veterinär

Bruksanvisning

Tabletten kan ges direkt till hund och katt eller krossas och blandas ner i det dagliga fodret. Biorin kan med fördel ges tillsammans med Eforion om hunden/katten samtidigt har behov av fettsyror.


Innehåll

Biotin22 mg

DL-metionin175 mg


DoseringTill hund 1 tablett/10 kg/dag i 3-5 veckors tid, därefter ¼ tablett dagligen.


Till katt ½-1 tablett dagligen.


PRIS: 60 tabl       75:-


Bucadog tandpasta

Bucadog tandpasta för hundar löser upp plack och hämmar plackbildande bakterier. Detta reducerar risken för att tandsten bildas och tänder och tandkött hålls friskt. Genom att hämma bakterietillväxten i munnen får hunden även en bättre andedräkt.


Egenskaper

Enzymbaserad tandpasta för hundar som upprätthåller jämvikten i munnens normala mikroflora genom ett flertal enzymer som stärker munnens eget rengöringssystem. Fäster på tand och tandkött.


Användning

Förhindra dålig andedräkt

Minska tillväxten av plack

Motverka uppkomsten av tandsten

Förebygga tandköttsinflammation och tandlossning


Innehåll

Amylas

Glukoamalys

Glukosoxidas

Lactoferrin

Laktoperioidas

Lysozym

Milt slipämne

Smakämnen


Bruksanvisning

Bucadog tandpasta skall appliceras en gång om dagen. Stryk ut pastan längs med tandköttsranden där pastan sakta smälter och blandar sig med saliven (applikator medföljer i förpackningen).

Liten hund 2 cm pasta per dag

Hund under 20 kg 5 cm pasta per dag

Hund över 20 kg 10 cm pasta per dag

Bästa effekt uppnås om tandytorna är fria från beläggningar innan första behandlingstillfället. Desto längre tid i munnen desto bättre. Kontakta veterinär om tänderna behöver rengöras från tandsten.


PRIS: 1 tub         85:-

            (70g)Glyco Flex III Mini är speciellt framtagen till mindre hundar och katter med ledproblem och Artros och innehåller värdefulla näringsämnen och byggstenar som behövs för god ledhälsa på lång sikt. Glyco Flex III mini kan även ges i förebyggande syfte till hårt arbetande hundar. Produkten innehåller bland annat Glukosamin och Grönläppad Mussla och finns i mjuka tuggbitar som är lätta att ge till både hund och katt.


Produktbeskrivning


Glyco-Flex är en vidareutvecklad glukosaminprodukt och den kan rekommenderas som ett komplement i samband med artrosbehandling till hund och katt. Glyco-Flex innehåller en kombination av ämnen som bidrar till att försörja leden med näring. Förutom glukosamin innehåller Glyco-Flex grönläppad mussla.

Grönläppad mussla innehåller bl.a:


Naturliga glukosaminoglykaner (GAGS) som kondroitinsulfat och hyaluronsyra, Essentiella fettsyror, omega 3 och 6, Aminosyror, Mineraler och Vitaminer.

Innehåll

Glukosamin HCl 250 mg, MSM (metylsulfonylmetan) 250 mg, Grönläppad mussla 150 mg, DMG (dimetylglycin HCI) 25 mg, Vitamin E 12,5 IU, Vitamin C 6 mg, Mangan 2,5 mg, Vindruvskärne-extrakt 1,25 mg, L-glutation 0,5 mg, Selen 0.5 microgram


Dosering Under de första 4-6 veckorna ges:

< 7,5 kg         1 tuggbit

7,5-15 kg2 tuggbitar dagligen

Underhållsdos


Efter de första 4-6 veckorna är det lämpligt att halvera mängden eller följa veterinärens rekommendation.

Bruksanvisning


Ge hälften på morgonen och resten på kvällen om du ger mer än en tuggbit.


PRIS:  1 påse    220:-

                       (60 bitar)

Aptus Glykoflex

III Mini